Nacházíte se zde: Úvod » Články » Solární plachta

Solární plachta

Proč použít právě solární plachtu Cornisun na Váš bazén?

Solární plachta na venkovní bazén

VENKOVNÍ, NEZASTŘEŠENÉ BAZÉNY

V jaké místnosti bude větší teplo? Tam kde svítí slunce přímo do místnosti nebo tam kde zatáhnete závěsy?
Průhledná solární plachta CorniSun propouští sluneční záření až na dno bazénu. Slunce tak ohřívá vodu najednou v celém bazénu o 3–5 °C za den. Položením průhledné solární plachty CorniSun na hladinu, vytvoříte solární panel přímo z Vašeho bazénu.
Pokud použijete neprůhlednou plachtu, voda se ohřívá pouze dotykem s ohřátou plachtou a proto mnohem pomaleji.

Solární plachta černá, modrá nebo průhledná?

Pokud vodu v bazénu ohříváte přes den solárními panely a přes noc nezakryjete hladinu, je to stejné, jako když topíte v domě a máte přitom otevřená okna.
V noci nebo za špatného počasí brání solární plachta v odpařování vody a tím významně omezuje její ochlazování.
Bez zakrytí hladiny dochází k ochlazení vody o 2 – 4 °C za noc, v závislosti na teplotě a vlhkosti okolního vzduchu. Při použití solární plachty Cornisun se voda ochladí pouze o 0,5 – 1 °C za noc. Při špatném počasí tak vydrží voda v bazénu teplá o hodně déle.

Průhledná solární plachta CorniSun

VNITŘNÍ A ZASTŘEŠENÉ BAZÉNY

Víte, že náklady na celoroční, plynový ohřev bazénu 8x4 m jsou až 150 000 Kč? A že se až 70% tepelné energie vody ztrácí jejím odpařováním?
Voda k tomu aby se odpařila, spotřebovává tepelnou energii, kterou jí dodáváte ohřevem. Během noci se teplota vody v bazénu snižuje až o 3°C, v závislosti na teplotě a vlhkosti okolního vzduchu. Vodu proto musíte pravidelně dohřívat.
Až 50% nákladů na ohřev vody ušetříte, pokud použijete přes noc na zakrytí hladiny solární plachtu CorniSun!

Odpařování vody z bazénu

Víte, kolik vody se ztrácí z bazénu odpařováním?
Z bazénu o velikosti 8 x 4 m se za rok odpaří zhruba 35 000 litrů vody (100 litrů denně). Kromě nákladů na její doplnění, jsou také nemalé náklady na odvětrání a klimatizaci okolí vnitřních bazénů (několik desítek tisíc Kč ročně).
Až 50% nákladů na doplnění vody a klimatizaci okolí ušetříte, pokud použijete přes noc na zakrytí hladiny solární plachtu CorniSun!

Nahoru