Nacházíte se zde: Úvod » Články » Solární plachta na bazén - použití

Solární plachta na bazén - proč ji použít?

Solární plachta na bazén a její použití.

Solární plachta se pokládá na hladinu vody v bazénu bublinkami dolů.  Při jejím použití v noci zabraňuje vodě v odpařování a tím významně omezuje její ochlazování. Jestliže  je solární plachta průhledná, přes den propouští sluneční záření až na dno bazénu. Voda je tak sluncem ohřívána v celé své hloubce najednou.

Výhody solární plachty na bazénu:
Na vnitřním bazénu se solární plachta používá na omezení odpařování vody z bazénu
Na venkovním bazénu se solární plachta využívá na ohřev vody, zabraňuje ochlazování vody a částečně brání pádu nečistot do bazénu.

Přečtěte si: Je lepší solární plachta černá, modrá nebo průhledná? >>>

Pokud se spojí účinný ohřev vody sluncem a zabrání se jejímu ochlazování, voda v bazénu se ohřeje rychle a účinně. Použitím solární plachty tak vytvoříte solární panel přímo z Vašeho bazénu. Teplota vody se bude díky tomuto principu udržovat po celé léto mezi 25 - 30 °C.
V případě nepříznivého počasí se bude vody pomaleji ochlazovat. Pokud bude slunečno, ohřeje se mnohem rychleji.
Díky průhledné solární plachtě se voda ohřívá, i když je venku nižší teplota (např. 15°). Pokud je venku zima, ale svítí slunce a vy otevřete auto, jaký je uvnitř vzduch? Teplý. To je princip půhledné transparentní solární plachty CorniSun.

Solární plachta a skladování

Solární plachtu po jejím použití v sezoně omyjte čistou vodou a nechte vyschnout. Skadujte ji nejlépe srolovanou v temnu a nad bodem mrazu.

Přečtěte si: Solární plachta Cornisun recenze >>>

Nahoru